Na to, aby bol váš sexuálny život kvalitný, dnes existuje množstvo pomôcok

Základom dobrého vzťahu medzi mužom a ženou je dôvera, priateľstvo, komunikácia. Kvalitný sexuálny život, krajšie povedané milostný život, však tiež patrí k pilierom kvalitného vzťahu. Prečo?

No ak chceme hovoriť o uspokojivom sexuálnom živote, respektíve o samotnom sexuálnom styku, narážame na niekoľko problémov. Našťastie, v súčasnosti na trhu existuje mnoho riešení, ktoré môžu vyriešiť takmer akékoľvek prekážky.

Hovoríme o riešeniach, ktoré môžu skvalitniť nielen samotný sexuálny styk, ale v konečnom dôsledku aj vzťah. Ide o pomôcky, veci, ktorých používaním dochádza k uspokojeniu na obidvoch stranách. No samotné používanie nemusí úplne vyriešiť vaše problémy.

Až otvorená komunikácia o sexe a sexuálnych pocitoch medzi partnermi môže byť prínosná. Aj podľa výskumov je sex najproblematickejšou témou na rozhovor. Predtým, ako sa s partnerom odhodláte hovoriť o svojich problémoch v sexe, môžete vyskúšať už spomínané pomôcky na jeho skvalitnenie.

Na dĺžke styku záleží

Na začiatku je potrebné si uvedomiť fakt, že na to, aby bol sexuálny styk dostatočne uspokojivý, nemusí byť vôbec dlhý. Práve naopak, kvalitný sexuálny styk trvá podľa štatistík v rozsahu 3 až 13 minút. To znamená, že by ste mali hneď zabudnúť na fantazijné hodiny a hodiny milovania sa, ako to poznáme zo súčasnej modernej kultúry. Tá totiž vytvára falošnú predstavu a stereotyp nielen o dĺžke sexuálneho styku, ale aj o nekonečne trvajúcom orgazme či erekcii. Tieto údaje o dĺžke uspokojivého sexuálneho vychádzajú z reálnych prieskumov realizovaných medzi tisíckami ľudí.

Súčasný trh ponúka aj generické lieky

Ak si uvedomíte, že nekonečne trvajúci sexuálny styk je iba mýtom, môžete siahnuť po širokej ponuke rôznych liekov. Na trhu sa do popredia dostávajú tzv. generické lieky, ktoré sú  vyrábané rovnako ako originálny liek, dokonca obsahujú aj rovnaké množstvo účinnej látky a podávajú sa v rovnakých dávkach. V oblasti milovania je k dispozícii niekoľko takých generík. Viaceré z nich môžete nájsť pekne pohromade aj s popisom na stránke eshop lacnegenerika.sk.

Tam je k dispozícii niekoľko generických liekov tak dobre známej viagry, ktoré fungujú ako náhrada za viagru. Originály sú drahé lieky, a tak kúpou týchto generík môžete ušetriť, no váš sexuálny život nebude určite ušetrený. Lieky totiž obsahujú rovnaké množstvo účinnej látky a výsledok je s ich používaním rovnaký. V prípade týchto generík ide o tablety nielen v cmúľacích, ale aj šumivých či gélových formách.

Aké účinky majú generiká?

Aj užívaním týchto liekov môžu nastať nežiaduce účinky, ako sú bolesti hlavy, poruchy trávenia, závraty, upchaný nos, či rozmazané videnie. Nevýhodou týchto „pomôcok“ vo vašom sexuálnom živote je aj to, že milostný akt si musíte doslova naplánovať. Tieto lieky majú dobu, počas ktorej začnú a počas ktorej aj ukončia svoje účinky.

Problém na strane muža

Mužov najčastejšie trápi erektilná dysfunkcia. Ide o ochorenie, kedy muž nemôže dosiahnuť erekciu, ktorá je potrebná pre pohlavný styk. Mnoho mužov sa však s týmto problémom nechce zveriť lekárovi, a tak siahajú po rôznych tabletkách. Či už ide o modrú, oranžovú alebo žltú pilulku. Aj tu však platí, aby ste to nepreháňali. Ich užívanie má svoje nevýhody a nežiaduce účinky.

Muži, ktorí majú problémy so srdcom alebo sú diabetici, by tieto tabletky vôbec nemali začať užívať. Môžu totiž pri sexuálnom styku dosiahnuť úplne opačný efekt.  Ďalšou alternatívou, ako si muži môžu zvýšiť a skvalitniť sexuálny styk s partnerkou, sú injekcie, ktoré sa pichajú do bočných strán pohlavného údu. Ďalšou možnosťou je operácia alebo protéza. Táto možnosť je používaná zriedkavo, keďže je málo účinná a je pridrahá.

Problém na strane ženy

Aj ženy v sexuálnej oblasti trápia problémy. Tie sa však oproti mužom dokážu zdôveriť so svojimi problémami a hľadať riešenia. Jedným z ochorení, ktoré trápia ženy a znemožňujú im zažiť kvalitný sexuálny styk, je frigidita. Tento už pejoratívny pojem označuje stav, kedy žena nemá chuť na pohlavný styk, má problémy so vzrušením či orgazmom.

Frigídnou sa dnes označuje aj žena, ktorá je sexuálne pasívna. To je však klam, keďže ide o ochorenie, ktoré môže byť spôsobené napríklad hypertenziou alebo cukrovkou. Vtedy totiž dôjde k zhoršeniu prekrvenia ženského genitálu. Frigiditu môže spôsobiť aj znížená hladina hormónov- estrogénov. Pri ich nedostatku je pre ženy k dispozícii substitučná liečba, ktorá dopĺňa chýbajúce hormóny.

Lekári dnes vedia ženám pomôcť k tomu, aby ich pohlavný styk bol kvalitný a uspokojivý nielen pre muža, ale aj pre ne samotné. Medzi riešenia, ktoré ponúkajú, patria napríklad známe Kegelove cviky, či rôzne erotické pomôcky pre stimuláciu klitorisu a tak slávneho G-bodu. Na trhu sú k dispozícii aj erotické pomôcky, z ktorých najobľúbenejšie pre ženy sú práve vibrátory. Novinkou je vibrátor z umelej kože, ktorého povrch a tvar pripomína mužský pohlavný úd.

Kvalitný sexuálny život ovplyvňuje aj celkovú psychickú pohodu človeka

Keď je sexuálny styk uspokojivý môže to ovplyvniť aj váš zdravotný stav, vašu pleť alebo postavu. Nie nadarmo sa hovorí, že ženy, ktoré majú pravidelný a hlavne kvalitný sexuálny styk, vyzerajú mladšie a sviežejšie. Pravidelný styk posilňuje imunitu ženského tela, pôsobí ako protivráskový elixír, výsledkom sú aj lesklé vlasy a krajšie nechty a zdravšie zuby. To je len niekoľko výhod, ktoré vraj sexuálny styk so sebou prináša.

Pre mužov je hlavne častejší pohlavný styk zárukou zdravých a kvalitných spermií. Podľa výskumov je ich produkcia u mužov, ktorí majú častejší pohlavný styk, oveľa vyššia ako u mužov, ktorí sa so svojou partnerkou milujú len občas.

Najdôležitejším parametrom uspokojivého pohlavného styku na oboch stranách je práve vyvrcholenie, ktoré vplýva na funkčnosť partnerského vzťahu. Problém s vyvrcholením je prítomný nielen u žien, ale takisto aj u mužov. V mnohých prípadoch je však problém práve v našich hlavách, ide o psychický problém. Ako som už vyššie spomenula, je preto dôležité, aby partneri medzi sebou komunikovali a otvorene hovorili nielen o tom, čo je na ich pohlavnom styku dobré, ale aj to, čo im chýba alebo je potrebné zlepšiť.

Pridaj komentár